ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: 12 άνθρωποι σώθηκαν από τη φωτιά επειδή κρύφτηκαν σε δεξαμενή νερού

πορτογαλία-12-άνθρωποι-σώθηκαν-από-τη-φ-423313

Ενώ η Πορτογαλία πενθεί για τους 63 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα έρχονται απίστευτες ιστορίες θάρρους ανθρώπων που σώθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ιστορία της Maria do Céu Silva, η οποία έσωσε τη ζωή συνολικά 12 ανθρώπων συμβουλεύοντάς τους να βρουν καταφύγιο στη δεξαμενή νερού του σπιτιού της.

«Ο σύζυγός μου, μου πρότεινε να βάλουμε την 85χρονη μητέρα μου σε ένα βαν για να φύγουμε αλλά ήταν πολύ αδύναμη για να μετακινηθεί. Όταν μου είπε “αφήστε με να πεθάνω” πήρα την απόφαση. Μαζί με το γιο μου την πήραμε τα χέρια και την βάλαμε στη δεξαμενή» περιέγραψε πώς ξεκίνησε η συγκλονιστική ιστορία.

Όταν γείτονες είδαν την Maria do Céu Silva να μπαίνει στη δεξαμενή ζήτησαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο με την γυναίκα να μην τους το αρνείται. Ανάμεσά τους, μάλιστα, ήταν και μια 95χρονη γυναίκα.

«Αν δεν ήταν η δεξαμενή θα είχαμε όλοι πεθάνει. Αυτό που ζήσαμε ήταν σαν ταινία τρόμου» δήλωσε η Maria do Céu Silva, η οποία μαζί με τους άλλους 11 συγγενείς και γείτονες έμειναν έξι ώρες στη δεξαμενή μέχρι να τους σώσουν οι πυροσβέστες.

Ωστόσο δεν ήταν όλοι τυχεροι΄στο χωριό της Maria do Céu Silva με την ίδια να μιλά για φίλους που έχασε. «Ψάχνω έναν 21χρονο γείτονά μου… τόσοι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί» μονολογεί η γυναίκα-ήρωας.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί δεν υπήρξε ευρεία ενημέρωση των ανθρώπων για το μέγεθος της φωτιάς υποστήριξε ότι αυτό δεν συνέβη γιατί η φωτιά κατέστρεψε τις τηλεφωνικές γραμμές και τους τηλεπικοινωνιακούς πύργους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου