ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βαν της αστυνομίας – Εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά

γαλλία-αυτοκίνητο-έπεσε-πάνω-σε-βαν-τη-423715

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Ηλύσια Πεδία, όταν ένας οπλισμένος άνδρας έπεσε σκόπιμα με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας σε εμπορικό κέντρο της πολυσύχναστης περιοχής. Ο δράστης είναι νεκρός, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο εκπρόσωπο της γαλλικής αστυνομίας. Δεν τραυματίστηκε κάποιος αστυνομικός. Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μεγάλη έκρηξη στο σημείο της επίθεσης, ενώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

Η αστυνομία νωρίτερα προειδοποίησε στο Twitter τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο, το οποίο απέχει μόλις λίγα μέτρα από το προεδρικό μέγαρο και την αμερικανική πρεσβεία.

Το επίπεδο συναγερμού στη Γαλλία παραμένει στην υψηλότερη βαθμίδα μετά το πλήθος των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της χώρας. Τον Απρίλιο, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου