ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στο Ιράκ

δεκάδες-νεκροί-και-τραυματίες-στο-ιρά-485894

Περισσότεροι από 50 νεκροί και 200 τραυματίες είναι ο απολογισμός κύματος βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών την Τετάρτη σε όλη την επικράτεια του Ιράκ.

Οι επιθέσεις -με κύριο στόχο την αστυνομία και κατά τα φαινόμενα συντονισμένες- έρχονται μία εβδομάδα πριν από την επίσημη λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ.

Η αιματοχυσία παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές του 2006 και του 2007 όταν η εξέγερση είχε κλιμακωθεί, ενώ δείχνει ότι παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί η Αλ Κάιντα, το τρομοκρατικό δίκτυο μπορεί ακόμη να οργανώνει επιθέσεις ευρείας κλίμακας.

Σε μία μόνο επίθεση στα νότια πόλη Κουτ σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 87. Στόχος του βομβιστή ήταν αστυνομικό τμήμα και τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

Η δεύτερη πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε επίσης σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοανατολική Βαγδάτη. Καμικάζι προκάλεσε το θάνατο 15 αστυνομικών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 56 συναδέλφων τους, αλλά και αστυνομικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου