ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία: 17 νεκροί σε εστιατόριο από επίθεση τρομοκρατών της Αλ Σαμπάμπ

σομαλία-17-νεκροί-σε-εστιατόριο-από-επί-429094

Μακελειό στη Σομαλία το βράδυ της Τετάρτης καθώς ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με στρατιωτικές στολές εισέβαλαν σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα της χώρας Μογκαντίσου και σκότωσαν 17 ανθρώπους ενώ κρατούν και άγνωστο αριθμό ομήρων.

Η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην είσοδο του εστιατορίου όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση – ανάμεσα στα θύματα φέρονται να είναι και πολλοί ξένοι – ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Μετά από μάχη που ακολούθησε δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί και δέκα όμηροι απελευθερώθηκαν αλλά η εκτίμηση των αρχών είναι ότι πέντε ένοπλοί είναι ακόμα μέσα στο εστιατόριο έχοντας προκαλέσει συσκότιση προκειμένου να δυσκολέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αρχηγός τη αστυνομίας στο Μογκαντίσου δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι έμπαιναν στο εστιατόριο την ώρα που εξερράγη το αυτοκίνητο των τρομοκρατών.

Οι επιθέσεις της Αλ Σαμπάμπ στην καρδιά της Σομαλίας σε «υψηλής αξίας» στόχους είναι συχνές καθώς η τρομοκρατική οργάνωση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεών της μετά την απόφαση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα επιχείρηση εναντίον της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου