ΔΙΕΘΝΗ

Βαρύ κλίμα για τη Μέρκελ

βαρύ-κλίμα-για-τη-μέρκελ-485003

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) της Γερμανίας, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το SPD υποστηρίζει το 32% των Γερμανών, ενώ τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και το αδελφό κόμμα της, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), υποστηρίζει το 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine.

Τα ποσοστά δημοτικότητας της κυβέρνησης έχουν μειωθεί αισθητά από το Σεπτέμβριο, μετά την επανεκλογή της Μέρκελ και τη δημιουργία της κυβέρνησης συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων, η οποία δεν μπόρεσε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας.

Μία άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern, δείχνει ότι το FDP δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει το 5% που απαιτείται για να μπει στο Κοινοβούλιο, ενώ αντίθετα το κόμμα της Μέρκελ προηγείται των Σοσιαλδημοκρατών με 30% έναντι 27%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου