ΔΙΕΘΝΗ

Διαβεβαιώνουν για τις “καλές σχέσεις”

διαβεβαιώνουν-για-τις-καλές-σχέσεις8-485825

Σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της κρίσης που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, μετά το αμερικανικό τελεσίγραφο προς την Άγκυρα να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ, έχουν επιδοθεί οι δύο χώρες. Ο μεν Λευκός Οίκος διέψευσε τα περί τελεσιγράφου και τόνισε ότι υπάρχει ανοικτός "διάλογος" με την Άγκυρα για αυτά τα ζητήματα, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε επιμένει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ παραμένουν καλές.

Ερωτηθείς με τα σχετικά δημοσιεύματα – με τίτλο "Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα για τα όπλα του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας Financial Times – ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Μπιλ Μπάρτον απέρριψε την έκφραση "τελεσίγραφο, λέγοντας "δεν γνωρίζω από πού το συνήγαγαν αυτό".

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις βαδίζουν προς το καλύτερο.
"Αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις μας με τον Ομπάμα και οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ βαίνουν καλώς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα", τόνισε στο HaberTurk ο Ερντογάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου