ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στη Βρετανία: Τζιχαντιστές θέλουν να τινάξουν λιμάνια «φυτεύοντας» βόμβες σε τάνκερ

τρόμος-στη-βρετανία-τζιχαντιστές-θέλ-457116

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού έχουν τεθεί οι βρετανικές και κατ’ επέκταση οι ευρωπαϊκές αρχές, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για ένα νέο σχέδιο των τζιχαντιστών, οι οποίοι ετοιμάζονται να χτυπήσουν λιμάνια στην Αγγλία και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, «φυτεύοντας» βόμβες μεγάλης ισχύος σε τάνκερ που ταξιδεύουν από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Δύτες του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού ελέγχουν τα μεγάλα πλοία κατά τη διέλευσή τους, ξεψαχνίζοντας κάθε σπιθαμή, ώστε να αποφευχθεί το τραγικό ενδεχόμενο μίας έκρηξης, σε τάνκερ που μεταφέρει χιλιάδες τόνους εύφλεκτο υλικό.

Οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για σαφή μηνύματα των τζιχαντιστών και για μεγάλο σχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή και έχουν δοθεί εντολές να προχωρήσει με κάθε κόστος.

Μία πιθανή έκρηξη σε φορτωμένο τάνκερ, είναι πιθανό να επιφέρει την ολοκληρωτική διάλυση του λιμανιού, σκοτώνοντας εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ανθρώπους.

Οι έλεγχοι στα πλοία έχουν ήδη ξεκινήσει στα λιμάνια του Κεντ και του Μίλφορντ Χέιβεν στην Ουαλία. «Τα πλοία αυτά μπορούν να μεταφέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε όλη την Αγγλία και σε άλλα μέρη. Με έναν μικρό μηχανισμό, μπορεί να προκληθεί τεράστια έκρηξη», δήλωσε ένας ειδικός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου