ΔΙΕΘΝΗ

Όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

όγδοη-εβδομάδα-κινητοποιήσεων-κατά-τ-457218

Την όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων διανύει η Βενεζουέλα, με τους αντιπάλους του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να αρνούνται να υποχωρήσουν εάν δεν υποβάλει την παραίτησή του.

Τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στη χώρα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 48 ανθρώπων από τις αρχές Απριλίου.

Οι δύο πλευρές θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με την Ιατρική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας να πραγματοποιεί σήμερα πορεία προς το Υπουργείο Υγείας σε υποστήριξη προς την αντιπολίτευση.

Την Τρίτη θα διεξαχθεί η Πορεία για την Ειρήνη, έπειτα από έκκληση του Μαδούρο.

Παρά τις συγκρούσεις και τα δακρυγόνα, οι αντίπαλοι του Μαδούρο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αγανακτισμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Στο παρελθόν ήταν η πιο πλούσια χώρα της περιοχής χάρη στα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου που διαθέτει, όμως πλέον η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό (720% εφέτος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και μεγάλη εγκληματικότητα.

«Διαθέτουμε λιγότερο από το 3% του ιατρικού εξοπλισμού» που χρειάζεται, καταγγέλλει ο Λέον Νατέρα, πρόεδρος της Ιατρικής Ομοσπονδίας της χώρας.

«Είναι μια χαοτική κατάσταση. Θα διαδηλώσουμε εξαιτίας της πείνας, της έλλειψης φαρμάκων, αυτού του ολοκαυτώματος στην υγεία που επιβάλλει η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Το Σάββατο περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου