ΔΙΕΘΝΗ

Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου ανύπαντρο ζευγάρι στο Μάλι

λιθοβόλησαν-μέχρι-θανάτου-ανύπαντρο-461599

Ένα άγαμο ζευγάρι λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο βορειοανατολικό Μάλι, στο πρώτο τέτοιο περιστατικό που σημειώνεται μετά την αποχώρηση των τζιχαντιστών από την περιοχή.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν σημαντικές βόρειες πόλεις στο Μάλι τον Μάρτιο του 2012 και παρόλο που εκδιώχθηκαν από μια στρατιωτική επέμβαση υπό την ηγεσία της Γαλλίας το 2013, οι ισλαμιστές εξακολούθησαν να κάνουν ασιθητή την παρουσία τους με συχνές επιθέσεις σε εγχώριες και ξένες δυνάμεις.

«Οι ισλαμιστές έσκαψαν δύο τρύπες όπου έβαλαν τον άνδρα και τη γυναίκα που ζούσαν σαν παντρεμένοι χωρίς ωστόσο να έχουν παντρευτεί» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. «Τους λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου».

Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο Ταγκλίτ, στην περιοχή Κιντάλ, την Τρίτη. Η ίδια πηγή δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως κλήθηκαν να συμμετάσχουν και μέλη του κοινού.

«Τέσσερις άνθρωποι τους πετούσαν πέτρες μέχρι να πεθάνουν» είπαν. Ένας άλλος ντόπιος αξιωματούχος είπε πως οι αρχηγοί είχαν κατηγορήσει το άγαμο ζευγάρι πως παραβίασε τον «ισλαμικό νόμο», που απαιτεί τιμωρία με λιθοβολισμό.

Η Ένωση για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μάλι, περιέγραψε τον λιθοβολισμό της Τρίτης ως «δειλή δολοφονία».

«Ήταν μια πράξη βαρβαρότητας. Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν» δήλωσε ο Ουμάρ Ντιακιτέ, αξιωματούχος της Ένωσης.

Πηγή: The Guardian

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου