ΔΙΕΘΝΗ

Πανηγυρίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο πύραυλος ήταν νέου τύπου και πέτυχε απόλυτα

πανηγυρίζει-ο-κιμ-γιονγκ-ουν-ο-πύραυλο-464899

Η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα ήταν επιτυχής και επρόκειτο για νέου τύπου πύραυλο, μετέδωσε την Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

«Ήταν ένας νεο-αναπτυσσόμενος βαλλιστικός πύραυλος, ο “Hwasong-12″», μετέδωσε το KCNA, προσθέτοντας πως ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν «προσωπικά επέβλεψε την δοκιμή του νέου τύπου πυραύλου».

Η δοκιμή έγινε για να εξεταστούν τεχνικές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά, συνεχίζει το τηλεγράφημα του KCNA και συμπληρώνει πως «ο νέος πύραυλος είναι ικανός να μεταφέρει μια ισχυρή και μεγάλη πυρηνική κεφαλή». Κατά την δοκιμή επιβεβαιώθηκε «η αξιοπιστία της νεοαναπτυσσόμενης μηχανής του πυραύλου», καταλήγει το τηλεγράφημα.

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα προσθαλασσώθηκε κοντά στη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την εκτόξευση αυτή, ως «μήνυμα» προς τη Νότια Κορέα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο στην Σεούλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη πλαισίου διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε υπό τη μεγαλύτερη δυνατή γωνία, ώστε να μην παραβιαστεί η ασφάλεια των χωρών που συνορεύουν με την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 787 χιλιομέτρων σε ύψος 2,111,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το KCNA.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου