ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός είναι ο 22χρονος που «έσωσε» τον κόσμο από τον παγκόσμιο κυβερνοπόλεμο [εικόνες]

αυτός-είναι-ο-22χρονος-που-έσωσε-τον-κ-464919

Κατάφερε να γίνει ο «ήρωας» του κόσμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες, καθώς ήταν ο άνθρωπος που σταμάτησε την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν 150 χώρες και είχε 200.000 «θύματα».

Ο 22χρονος που εργάζεται στον τομέα των τεχνολογιών, ονομάζεται Μάρκους Χάτσινς και όπως αποκάλυψε συνεργάζεται ήδη με ειδική κυβερνητική ομάδα για να αποτρέψει δεύτερο ιό, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Μάρκους, δεινός σέρφερ που ζει σε μια παραθαλάσσια πόλη, εμπόδισε την εξάπλωση του WannaCry σε ολόκληρο τον κόσμο, σταματώντας απροσδόκητα το κακόβουλο λογισμικό.

Πλέον μπορεί να συνεργάζεται με το βρετανικό εθνικό κέντρο κυβερνητικής ασφάλειας για να αποφευχθεί μια νέα επίθεση, αλλά όπως λέει, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη δουλειά του στην Kryptos Logic.

«Υπάρχει μία πιθανότητα να μην μπορούμε να αποτρέψουμε το επόμενο χτύπημα», δήλωσε στην Daily Mail.

Παρόλο, που οι προϊστάμενοί του τον έχουν ανταμείψει με ταξίδι στο Λος Αντζελες για τη γενναία του προσπάθεια, ο Μάρκους φοβάται πως θα αντιμετωπίσει την εκδίκηση των χάκερς.

Ο Μάρκους, που είναι γνωστός ως Malware Tech, όπως αναφέρει η Telegraph, ζει στο βόρειο Ντέβον. Η μητέρα του και ο πατέρας του εργάζονται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής βιομηχανίας και έχει έναν μικρότερο αδελφό.

Από τους λογαριασμούς του στα social media είναι φανερή η αγάπη του για το σερφ.

«Πιο πολύ ασχολούμαι με τεχνολογικά θέματα, ωστόσο, ασχολούμαι με το σερφ και ταξιδεύω. Συνήθως ταξιδεύω σε μέρη για δουλειά και κάποιες μέρες απολαμβάνω τη θάλασσα», λέει.

«Εργάζομαι όσο θέλω να εργάζομαι. Είμαι φαν της πίτσα επειδή με ένα τηλέφωνο είναι σπίτι σου. Σε περίπτωση που μαγειρέψω, σπαταλάω μόνο 20 λεπτά», αναφέρει ο Μάρκους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου