ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στην Βρετανία: Επίθεση χάκερ παρέλυσε τα νοσοκομεία

συναγερμός-στην-βρετανία-επίθεση-χάκ-467049

Συναγερμός έχει σημάνει στην Βρετανία καθώς τα λειτουργικά συστήματα νοσοκομείων έπεσαν θύματα επίθεσης χάκερ, μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης

Την είδηση επιβεβαίωσε και η Υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Βρετανίας. Μάλιστα, από την επίθεση στον κυβερνοχώρο, όπως ανέφεραν νοσοκομεία στη χώρα αναγκάστηκαν να αναβάλουν ραντεβού και να παραπέμψουν αλλού ασθενείς.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό ασφάλειας στον», δήλωσε εκπρόσωπος του NHS Digital, μιας διεύθυνσης του NHS [Εθνικού Συστήματος Υγείας] που ασχολείται με θέμα πληροφοριακής τεχνολογίας.

Νωρίτερα, τα βρετανικά νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι υποχρεώθηκαν να παραπέμψουν αλλού επείγοντα περιστατικά έπειτα από επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στον κυβερνοχώρο σε εθνικό επίπεδο.

«Έπειτα από μια φερόμενη ως εθνική επίθεση στον κυβερνοχώρο λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα τοπικά συστήματα και τις υπηρεσίες του NHS», ανέφερε το NHS του Μερσισάιντ στη βόρεια Αγγλία σε ανάρτησή του στο Twitter.

[ant1news.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου