ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 34 νεκροί σε ένα μήνα διαδηλώσεων και ο Μαδούρο… χορεύει!

βενεζουέλα-34-νεκροί-σε-ένα-μήνα-διαδηλ-478026

Στους 34 είναι πλέον οι καταμετρημένοι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο στην Βενεζουέλα από τις αρχές Απριλίου, δηλαδή μέσα σε ένα μήνα!

Χθες ανακοινώθηκε επισήμως πως ένα παιδί 17 ετών έχασε τη μάχη με το θάνατο, αφού είχε χτυπηθεί στο λαιμό από αδιευκρίνιστο αντικείμενο τις προηγούμενες ημέρες.

«Ένας νέος άνθρωπος που είχε τη ζωή μπροστά του. Απλώς πάλευε για μια καλύτερη χώρα», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της περιοχής, την ώρα που η εισαγγελία ανακοίνωνε πως για τον θάνατο αυτό «πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα».

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα των μεγάλων διαδηλώσεων και της άγριας καταστολής της Τετάρτης, ο Νίκολας Μαδούρο χόρευε σε μια εκδήλωση. Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι συγκλονιστικό:

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας El Tiempo: «Αγανάκτηση για τον χορό του Μαδούρο εν μέσω της κρίσης».

Χθες, οι δρόμοι του Καράκας πλημμύρισαν και πάλι από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά του προέδρου της χώρας Νίκολας Μαδούρο και τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα. Στρατιώτες της εθνικής φρουράς τους απώθησαν με δακρυγόνα, τεθωρακισμένα και δυνάμεις καταστολής στο κέντρο της πόλης. «Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Οι διαδηλωτές, φορώντας μάσκες οξυγόνου και μαντίλια, πέταξαν μολότοφ και πέτρες με σφεντόνες κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Φωτογραφίες δείχνουν σκηνές ωμής βίας, κατά των διαδηλωτών, με άρματα μάχης να περνούν από πάνω τους, ενώ εκείνοι ξαπλώνουν στο οδόστρωμα για να διαμαρτυρηθούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο από την χθεσινή διαδήλωση οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 200.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου