ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά αστυνομικών που σκότωσαν αφροαμερικανό [βίντεο]

ηπα-δεν-θα-ασκηθεί-δίωξη-κατά-αστυνομι-479143

Να μην απαγγείλει κατηγορίες σε δύο λευκούς αστυνομικούς για τη δολοφονία ενός αφροαμερικανού το περασμένο καλοκαίρι στη Λουϊζιάνα αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το βίντεο όπου ο 37χρονος Άλτον Στέρλινγκ φαίνεται να βρίσκεται εγκλωβισμένος από τους δύο αστυνομικούς, χωρίς να μπορεί να αντισταθεί, την ώρα που εκείνοι τον πυροβολούν εν ψυχρώ, χωρίς να κάνει κάποια κίνηση για να βγάλει όπλο -όπως οι αστυνομικοί είχαν ισχυριστοί- πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας στο Μπάτον Ρουζ, ενώ αφροαμερικανοί εξαπέλυσαν φονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Τα νέα της απόφασης διέρρευσαν στα αμερικανικά ΜΜΕ προτού ενημερωθούν χετικά ο δήμαρχος της πόλης κι η οικογένεια του θύματος. Κόσμος άρχισε να συρρέει έξω απ’ το παντοπωλείο, όπου ο άτυχος άνδρας πωλούσε CD’s κι άφησε την τελευταία του πνοή

Η απόφαση να μη διωχθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι δύο αστυνομικοί δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία της Λουϊζιάνα δεν μπορεί να τους απαγγείλει κατηγορίες.

Τι είχε συμβεί όταν σκοτώθηκε ο Στέρλινγκ;

Οι δύο αστυνομικοί πήγαν έξω από κατάστημα, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας με κόκκινη μπλούζα που πουλούσε CDs έξω από το κατάστημα τον απείλησε με όπλο. Όταν έφθασαν στο σημείο οι δύο αστυνομικοί είχαν μια έντονη συζήτηση με τον 37χρονο πατέρα πέντε παιδιών και ο ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Αμπντούλ Μουφλάχι , όταν το θύμα προσπάθησε να απωθήσει τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, ο συνάδελφός του πυροβόλησε τον 37χρονο τέσσερις με έξι φορές. Πρόσθεσε ότι το θύμα δεν χρησιμοποίησε όπλο, αλλά μόλις έπεσε νεκρός οι αστυνομικοί βρήκαν όπλο στην τσέπη του.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου