ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη άνδρας με σακίδιο γεμάτο μαχαίρια, έξω από το γραφείο της Τερέζα Μέι [photos]

συνελήφθη-άνδρας-με-σακίδιο-γεμάτο-μα-485020

Συναγερμός σήμανε στις βρετανικές αρχές το απόγευμα της Τετάρτης μετά τη σύλληψη ενός άνδρας που φέρεται να κουβαλούσε σακίδιο με μαχαίρια στο Γουέστμίνιστερ.

Η Σκότλαντ Γιάρντ έφτασε άμεσα στο σημείο και ανέφερε πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Η περιοχή κοντά στο Κοινοβούλιο αποκλείστηκε.

Ρεπόρτερ του BBC έγραψε στο Twitter ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο Γουάιτχολ και το ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού. Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει γίνει μια σύλληψη και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Οπως ανέφερε εκπρόσωπός της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, δεν βρισκόταν στη Ντάουνινγκ Στριτ, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο, ωστόσο ενημερώθηκε γαι το συμβάν.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα καθώς σε βάρος του υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο και διαπιστώθηκε ότι είχε επάνω του μαχαίρια.

Ο ύποπτος ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Πρόκειται για έναν 27χρονο που συνελήφθη στη διασταύρωση της Πάρλιαμεντ Στριτ (προέκταση του Γουάιτχολ) με την Πάρλιαμεντ Σκουέαρ, ανάμεσα στο κοινοβούλιο και την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Κατηγορείται ότι σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ κατηγορείται και για οπλοκατοχή.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνές τους. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πλέον “άμεση απειλή”.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου