ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η μάχη για τον δεύτερο γύρο: Ολομέτωπη επίθεση Λεπέν στον Μακρόν

ξεκίνησε-η-μάχη-για-τον-δεύτερο-γύρο-ολ-489245

Ανεβάζει τους τόνους η Μαρίν Λεπέν, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, και ενώ οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η ακροδεξιά πολιτικός θα υποστεί ξεκάθαρη ήττα από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Εκμεταλλευόμενη το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, η ακροδεξιά υποψήφια χαρακτήρισε τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο ως «αδύναμο» για να αντιμετωπίσει την ισλαμιστική τρομοκρατία.

«Βρίσκομαι εδώ για να συναντήσω τον γαλλικό λαό για να του εφιστήσω την προσοχή σε σημαντικά θέματα, περιλαμβανομένης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο θέμα της αντιμετώπισης της οποίας το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τον κ. Μακρόν είναι πως είναι αδύναμος», είπε η Λεπέν σε δημοσιογράφους το πρωί της Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μακρόν «δεν έχει σχέδιο να προστατεύσει τον γαλλικό λαό από τους ισλαμιστικούς κινδύνους» και επανέλαβε ότι ο δεύτερος γύρος της 7ης Μαίου αποτελεί ουσιαστικά ένα δημοψήφισμα για την «ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση».

Νωρίτερα, ο σύμβουλός της Φλοριάν Φιλιπό, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, ισχυρίστηκε πως ο «Εμανουέλ δεν είναι πατριώτης. Ξεπούλησε τις εθνικές εταιρείες, επέκρινε τη γαλλική κουλτούρα» και υπογράμμισε ότι η Λεπέν και ο Μακρόν έχουν εντελώς διαφορετικά οράματα για το μέλλον της Γαλλίας.

Χαρακτήρισε τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο και πρώην τραπεζίτη «αλαζόνα» και επεσήμανε ότι στη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας «μιλούσε σαν να είχε ήδη κερδίσει».

«Ήταν αλαζονικό απέναντι στον γαλλικό λαό», υπογράμμισε ο σύμβουλος της Λεπέν, ενώ ακολουθώντας τη λαϊκιστική ρητοτική του κόμματος, επέκρινε το εορταστικό δείπνο του Μακρόν στο εστιατόριο «La Rotonde» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, στον δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί με άνεση της επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», με ποσοστό 64% έναντι 36%.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου