ΔΙΕΘΝΗ

Κανονιοβολισμοί στο Λονδίνο: Η βασίλισσα έγινε 91 ετών

κανονιοβολισμοί-στο-λονδίνο-η-βασίλι-491311

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας έγινε σήμερα 91 ετών, αλλά σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο και στην Γηραιά Αλβιώνα, δεν έχει προγραμματίσει να κάνει κάποιες επίσημες εκδηλώσεις, όπως είχε συμβεί το περασμένο έτος.

Η «αειθαλής» βασίλισσα περνά παραδοσιακά τις ημέρες του Πάσχα στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου στις αρχές του μήνα είχε υποδεχθεί τον Βρετανό αστροναύτη Τιμ Πικ και άλλους προσκεκλημένους σε μια εκδήλωση που είναι γνωστή με το όνομα «dine and sleep»
δηλαδή, η βασίλισσα παραθέτει δείπνο και φιλοξενεί στο κάστρο τους καλεσμένους της.

Πάντως, όπως κάθε χρόνο ρίφθηκαν το μεσημέρι 41 κανονιοβολισμοί από το Χάιντ Παρκ και 62 από τον Πύργο του Λονδίνου ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα γενέθλια της Ελισάβετ και εκείνη θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού με όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Είθισται η βασίλισσα, η οποία γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 στο κεντρικό Λονδίνο, να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο. Η παράδοση των διπλών γενεθλίων για τους Βρετανούς βασιλείς έχει τις ρίζες της από το 1748, όταν ο Γεώργιος ο Β’, που είχε γεννηθεί Νοέμβριο, αποφάσισε να εορτάζει τα γενέθλιά του τον Ιούνιο για να
μην κάνει πολύ κρύο, ώστε να διεξαχθεί η προς τιμήν του παρέλαση.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι δώρα θα λάβει η βασίλισσα από τα μέλη της οικογένειάς της. Το περασμένο έτος η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε πως έφτιαξε μια σπιτική μαρμελάδα από συνταγή της γιαγιάς της στην Ελισάβετ και την επόμενη ημέρα είδε την μαρμελάδα της στο βασιλικό τραπέζι!

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου