ΔΙΕΘΝΗ

Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια

νόμιμοι-οι-γάμοι-ομοφυλοφίλων-στην-κα-490049

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια, η οποία είχε επικυρωθεί με δημοψήφισμα το 2008, σε μία πολιτικής σημασίας απόφαση που αποτελεί νίκη για τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Η απόφαση του δικαστή Βον Γουόκερ έρχεται έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε οκτώ μήνες σε μία δίκη που έφερε αντιμέτωπους τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που διεκδικούν ίσα δικαιώματα και τους πολέμιους του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών κατέθεσε την αγωγή κατά της Πρότασης 8, η οποία εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2008 από το 52% των ψηφοφόρων της Καλιφόρνιας.

Οι πολέμιοι της Πρότασης 8 θεωρούν ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλοφίλων και κατά συνέπεια αντιβαίνει προς το αμερικανικό Σύνταγμα. Οι υποστηρικτές της από την πλευρά τους προέβαλλαν το επιχείρημα ότι οι ψηφοφόροι εκφράσθηκαν με δημοψήφισμα και ότι τίποτε δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση αυτήν την απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου