ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός σε τροχαίο Βρετανός Ολυμπιονίκης

νεκρός-σε-τροχαίο-βρετανός-ολυμπιονί-492471

Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του ύψους στο Πεκίνο, Ζερμέν Μέισον, ο οποίος επέστρεφε με τη μοτοσυκλέτα του τα ξημερώματα από πάρτι στο Κίνγκστον Τζαμάικα. «Παρών» στο τραγικό γεγονός ήταν και ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο 34χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, στην προσπάθεια του να αποφύγει διερχόμενο όχημα.

Στο πάρτι που παρόντες ήταν εκτός από τον Γιουσέιν Μπολτ και ο επίσης σπρίντερ Μάικλ Φρέιτερ.

Ο Μέισον γεννήθηκε στη Τζαμάικα και κατέκτησε δύο μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα νέων (σ.σ. ασημένιο το 2000 στη Χιλή και χάλκινο το 2002 στο Κίνγκστον της Τζαμάικα) για λογαριασμό του νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής, ωστόσο το 2006 άλλαξε υπηκοότητα και επέλεξε να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που είχε δικαίωμα να κάνει, επειδή ο πατέρας του είχε γεννηθεί στο Λονδίνο.

Δύο χρόνια αργότερα έφτασε στην κορυφαία διάκριση της καριέρας του, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στον τελικό του ύψους ο Μέισον έκανε την έκπληξη και με επίδοση 2,34 μέτρα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μένοντας πίσω από τον Ρώσο νικητή Αντρέι Σιλνόφ (2,36 μέτρα).

Ο εκλιπών, ο οποίος είναι επίσης κάτοχος του ρεκόρ της Τζαμάικα στο άλμα εις ύψος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2012.

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα, Άντριου Χόλνες, απέτισε φόρο τιμής στον Μέισον, καθώς έγραψε στο Twitter: «Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς ολόκληρη την αθλητική αδελφότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου