ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις βρετανικές εκλογές. Προηγούνται με μεγάλη διαφορά οι Συντηρητικοί

η-πρώτη-δημοσκόπηση-για-τις-βρετανικέ-494759

Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προηγείται των Εργατικών με διαφορά 21 μονάδων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα, αφού ανακοινώθηκε η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, στις 8 Ιουνίου.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM και της εφημερίδας Guardian, σε δείγμα 1.000 προσώπων, δίνει στους Συντηρητικούς ποσοστό 46%, δύο μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 25% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11%.

“Καθώς μπαίνουμε σ’ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, είναι σαφές ότι οι Εργατικοί έχουν να ανέβουν ένα εκλογικό βουνό και η ηγεσία τους μοιάζει να έχει αφήσει τα ορειβατικά σχοινιά και καρφιά στην κατασκήνωση βάσης” ανέφερε ο Μάρτιν Μπουν, ο διευθυντής της ICM Research, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Περίπου 3 στους 5 είπαν ότι η Μέι έπραξε σωστά όταν προκήρυξε πρόωρες εκλογές. Η πρωθυπουργός εξήγησε νωρίτερα ότι ζητά εκλογές γιατί χρειάζεται να ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησής της ενόψει των διαπραγματεύσεων για το “διαζύγιο” της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου