ΔΙΕΘΝΗ

Στους 1.400 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

στους-1-400-οι-νεκροί-από-τις-φονικές-πλημμ-490869

Σε τουλάχιστον 1.400 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν το βορειοδυτικό Πακιστάν -τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας. Νεότερα στοιχεία που παρουσίασε η UNICEF μιλούν για 3 εκατ. πληγέντες, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι άστεγοι είναι περίπου 980.000.
Ο εκπρόσωπος της UNICEF Αμπντούλ Σαμί Μαλίκ είπε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν με εκπροσώπους των οργανισμών αρωγής για να αποφασίσουν εάν είναι αναγκαίο να ζητήσουν διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ήδη, πάντως, αμερικανικά ελικόπτερα έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές, μεταφέροντας είδη ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι πακιστανικές αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τα σπίτια τους και όλα τα υπάρχοντά τους ενώ άλλοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη ότι οι πλημμύρες πλησιάζουν στις περιοχές όπου ζουν.
Οι αρχές αναμένουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν οι μουσώνες που έπληξαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου