ΔΙΕΘΝΗ

Στην εντατική 19χρονος στρατιώτης μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου βεγγαλικού

στην-εντατική-19χρονος-στρατιώτης-μετά-500449

Δεκαεννιάχρονος εθνοφρουρός υπέστη σοβαρά εγκαύματα λόγω φωτιάς που προκλήθηκε από αυτοσχέδιο βεγγαλικό.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στις 22.19 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στον Αγ. Δομέτιο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δυο οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22.45.

Η πυρκαγιά, αναφέρεται, προκλήθηκε με αυτοσχέδιο βεγγαλικό από τον οδηγό, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματος. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και ο οδηγός υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στο όχημα επέβαινε και δεύτερο άτομο, το οποίο απομακρύνθηκε χωρίς να κινδυνεύσει.

Σε ανακοίνωση εξάλλου της Αστυνομίας αναφέρεται ότι ο 19χρονος βρισκόταν με συνομήλικό του σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα ο 19χρονος οδηγός να τραυματιστεί σοβαρά. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Εντατική Μονάδα Εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο 19χρονος φέρει τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά εγκαύματα.

Σε άλλο περιστατικό, στις 8.18 χθες το πρωί, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υποσταθμό της ΑΗΚ στο δρόμο Μαρί προς Τσιμεντοποιείο Βασιλικού. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με τρία οχήματα. Το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.10.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα καταστράφηκαν 43 συσσωρευτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν σαν εφεδρεία (UPS), για τα συστήματα μέτρησης και τους διακόπτες του υποσταθμού, σε περίπτωση απρόοπτης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε χρήση αριθμού αναπνευστικών συσκευών, με σκοπό τον εξαερισμό του υποσταθμού.

Εξάλλου στις 00.27 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μάντρα πολυτελών οχημάτων στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με δυο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μισή περίπου ώρα αργότερα.

Από την πυρκαγιά δύο οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές και τρίτο ελαφρές.Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί ως τις έξι σήμερα ανταποκρίθηκε σε 41 κλήσεις για βοήθεια ,32 πυρκαγιές , οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.

[newsit.com.cy]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου