ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Αναβλήθηκε το Ντόρτμουντ – Μονακό

έκρηξη-κοντά-στο-πούλμαν-της-ντόρτμου-500916

Μεγάλη έκρηξη δίπλα στο λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση με τη Μονακό, για το Champions League. Το λεωφορείο είχε διανύσει μία απόσταση 10 λεπτών στη διαδρομή του για το γήπεδο, πριν σημειωθούν οι εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή (UEFA), εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας, ενώ οι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας είναι σοκαρισμένοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την αναχώρηση της αποστολής για τον αγώνα, ενώ, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον κόσμο στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο ακούστηκαν τρεις μικρές εκρήξεις, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές στο λεωφορείο. Από τα τζάμια που θρυμματίστηκαν είναι πιθανόν να προκλήθηκε ο τραυματισμός του Μαρκ Μπάρτρα. Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει ένας τραυματίας.

Άνθρωποι της Μπορούσια δήλωσαν ότι λίγη ώρα πριν την κανονική έναρξη του αγώνα (21:45), θα γνωρίζουν αν θα διεξαχθεί ή όχι το ματς και αν ναι, με πόση ώρα καθυστέρηση. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο έδιναν τη διεξαγωγή του αγώνα με καθυστέρηση μισής ώρας, καθώς, όπως τόνισε ένας παράγοντας, δεν επιθυμούν να ηττηθούν από την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής.

Παρόλα αυτά, οι αρχές ασφαλείας αποφάσισαν να αναβληθεί ο αγώνας με τη Μονακό για αύριο την ίδια ώρα (21:45 ώρα Ελλάδος).

Δείτε βίντεο από την αντίδραση των οπαδών της Μπορούσια Ντόρτμουντ ακριβώς τη στιγμή που ενημερώθηκαν για την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας τους…

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου