ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη

ισχυρή-έκρηξη-σε-πολυκατοικία-στην-αγ-506726

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη, κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα είχαν βρεθεί εκρηκτικά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria, που επικαλείται το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε.

Νωρίτερα, εκρηκτικά είχαν βρεθεί στην πολυκατοικία, τα οποία φέρουν ομοιότητες με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε τη Δευτέρα στο μετρό της πόλης, τον οποίο εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί.

Επίθεση αυτοκτονίας σε συρμό του μετρό την ίδια ημέρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άτομα.

«Τα εκρηκτικά ήταν σε παρόμοια ποσότητα με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στον σταθμό Βοστανίγια» δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στο Reuters.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι άκουσε αξιωματικούς να λένε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός «είναι ακριβώς ίδιος» με τη βόμβα που δεν εξερράγη.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως προχώρησαν σε έρευνες σε κατοικίες «γνωριμιών» του Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος θεωρείται ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας.

Πρόκειται για «πολίτες χωρών της κεντρικής Ασίας που ήταν σε επαφή με τον Τζαλίλοφ», ανακοίνωσε η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή χωρίς να διευκρινίσει αν έχουν συλληφθεί. «Αντικείμενα» κατασχέθηκαν από την κατοικία αυτών των προσώπων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ οι οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης άρχισαν την Πέμπτη να θάβουν τους συγγενείς τους κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα πένθους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου