ΔΙΕΘΝΗ

6.000 θάνατοι πεζών στις ΗΠΑ το 2016 λόγω της χρήσης κινητών

6-000-θάνατοι-πεζών-στις-ηπα-το-2016-λόγω-της-χρ-512710

Ραγδαία, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, είναι η αύξηση η οποία παρουσιάζουν οι θάνατοι πεζών το τελευταίο διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Όπως μάλιστα τονίζεται κύριος λόγος είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων είτε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, είτε ενώ διασχίζουν έναν δρόμο.

Σε σχετικό του δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο επικαλείται έκθεση του αμερικανικού Συλλόγου Οδικής Ασφάλειας, εξηγεί πως «το 2016 σημειώθηκαν 6.000 θάνατοι πεζών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια» και προσθέτει «Επιπλέον, τα τελευταία 6 χρόνια, οι θάνατοι πεζών έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις φορές σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο πιο συνήθης παράγοντας για τέτοιου είδους ατυχήματα είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

«Ένας σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του αριθμού των θανάτων πεζών πιθανόν οφείλεται στη χρήση smartphones από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, κάτι που αποσπά την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των πεζών» υπογραμμίζει η έκθεση.

Την ίδια στιγμή, άλλοι παράγοντες οι οποίοι έχουν συμβάλει στην αύξηση τέτοιου είδους ατυχημάτων είναι η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς το 34% των πεζών και το 15% των οδηγών που έχασαν τη ζωή σε θανατηφόρα ατυχήματα, βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από όλες τις αμερικανικές πολιτείες το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου