ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαντλίν είναι νεκρή, οι γονείς της προσπαθούν να το αποκρύψουν, λέει πρώην αστυνομικός

η-μαντλίν-είναι-νεκρή-οι-γονείς-της-προ-512887

Απογοητευμένοι από την κυκλοφορία ενός βιβλίου που ισχυρίζεται ότι η μικρή Μαντλίν Μακάν είναι νεκρή, εμφανίζονται οι γονείς της εξαφανισμένης Βρετανίας Κέιτ και Τζέρι Μακάν.

Το εν λόγω βιβλίο γράφτηκε τον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό Γκόνκαλο Άμαραλ και είναι το δεύτερο που γράφει για την πολύκροτη υπόθεση. Στο τελευταίο του βιβλίο, ο Άμαραλ ισχυρίζεται ότι η μικρή Μαντλίν πέθανε σε κάποιο ατύχημα και ότι οι γονείς της προσπάθησαν να το αποκρύψουν.

Άνθρωπος από το περιβάλλον της οικογένειας Μακάν έκανε λόγο για «δηλητηριώδη ψεύδη» και δήλωσε ότι κανένας Βρετανός εκδότης δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσει το βιβλίο αυτό στη χώρα.

Σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Sun, ο πρώην αστυνομικός γράφει τις τελευταίες σελίδες του βιβλίο και εμφανίζεται βέβαιος ότι θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων στα τέλη Απριλίου –λίγες ημέρες πριν από την 10η μαύρη επέτειο της εξαφάνισης του τότε νηπίου.

Η οικογένεια Μακάν, που γνωρίζει το περιεχόμενο του πρώτου βιβλίου, θεωρεί βέβαιο ότι ο Άμαραλ θα συνεχίσει να σπέρνει «άθλιες κατηγορίες» και να επιμένει ότι το νήπιο είναι νεκρό.

«Οι γονείς της Μαντλίν γνωρίζουν ότι κανένας εκδότης στη χώρα μας δεν θα αγγίξει αυτό το βιβλίο λόγω των νόμων περί συκοφαντικής δυσφήμισης. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με νομικές κυρώσεις. Οι εκδότες έχουν νομικές υποχρεώσεις» δήλωσε στην Sun, άτομο της οικογενείας Μακάν.

Φίλος του ζεύγους Μακάν έχει προειδοποιήσει τον Άμαραλ ότι οι δικηγόροι της οικογένειας παρακολουθούν στενά και πως σκοπεύουν να αναλάβουν νομική δράση εάν ο πρώην αστυνομικός επαναλάβει τις κατηγορίες περί «συγκάλυψης» του θανάτου της Μαντλίν από τους γονείς της.

«Να δούμε τι θα πει αυτή τη φορά. Έχει γράψει και άλλο βιβλίο για να κυκλοφορήσει κοντά στην επέτειο. Εάν επαναλάβει τις κατηγορίες που έχει κάνει, οι δικηγόροι της Κέιτ και του Τζέρι θα το ερευνήσουν. Εχουν πει και στο παρελθόν ότι οι δικηγόροι τους παρακολουθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Με τη σειρά του, ο Άμαραλ δήλωσε: «Εχω γράψει ένα ακόμη βιβλίο, στο οποίο εξετάζω το χρονοδιάγραμμα και το τι έχουν πει οι μάρτυρες».

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το βιβλίο βασίζεται αποσπάσματα των αρχείων της πορτογαλικής αστυνομίας για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας στο θέρετρο Praia da Luz, το 2007.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου