ΔΙΕΘΝΗ

Στόχος το «μαμούθ» Δημόσιο στην Ιταλία

στόχος-το-μαμούθ-δημόσιο-στην-ιταλί-492852

Το οριστικό πράσινο φως στο πακέτο λιτότητας αξίας 24,5 δισ. ευρώ έδωσε η ιταλική Βουλή χθες, με στόχο την τιθάσευση του ελλείμματος της χώρας που φτάνει το 5,3% μέχρι το 2012. Το πακέτο βάζει στο στόχαστρο τις δαπάνες μαμούθ του ιταλικού Δημοσίου, ξεκινώντας από τις αμοιβές των βουλευτών και φτάνοντας στις επιχορηγήσεις πολιτιστικών οργανισμών.

Τα μέτρα υπερψήφισαν 321 βουλευτές, 270 εκφράσθηκαν κατά και 4 διάλεξαν την αποχή. Σχολιάζοντας την ψηφοφορία, ο πρόεδρος της γερουσίας Ρενάτο Σκιφάνι, τόνισε ότι «υπάρχει ένα κλίμα οικονομικής δυσκολίας που δημιουργήθηκε στην Αμερική και για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους, προχωρήσαμε στην έγκριση επώδυνων μέτρων που απαιτούν θυσίες από τους πολίτες».

«Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγουμε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και δεν θα βρεθούμε στη θέση της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο Ρ. Σκιφάνι.

Τα μέτρα προβλέπουν μείωση των χρηματοδοτήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, του προϋπολογισμού των υπουργείων, των απολαβών βουλευτών και γερουσιαστών. Αποφασίσθηκε, επίσης, η συγχώνευση και διακοπή λειτουργίας γνωστών πολιτιστικών οργανισμών και ιδρυμάτων που επιχορηγούνταν από το Δημόσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου