ΔΙΕΘΝΗ

Προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας

προσωπάρχης-λευκού-οίκου-είμαι-περήφ-521044

Δείπνο προς τιμή του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και επιφανών ομογενών παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, για να τιμήσει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης από τους Τούρκους.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης κι άλλοι παράγοντες από την ομογένεια και την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το www.mignatiou.com, o αντιπρόεδρος Μάικλ Πένς μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επειδή δέχθηκε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και για την υποστήριξή του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Μετέφερε, δε, τους χαιρετισμούς του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα παρεβρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου και θα μιλήσει για την ομογένεια και την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος είπε χαριτολογώντας ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, που είναι ένας υπερήφανος Ελληνοαμερικανός, τον κάλεσε στο δείπνο. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεισφορά των Ελληνοαμερικανών στην Αμερική. Ο κ. Πρίμπους μίλησε για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και για τα σχέδιά του για την Αμερική και τον αμερικανικό λαό.

Στους δημοσιογράφους μίλησε για την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε η Δημοκρατία, η οποία ανθεί και στην Αμερική. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου εξέφρασε την υπερηφάνειά του για τον ελληνικό λαό και τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό της ημέρας της ελληνικής ανεξαρτησίας. Τη χαρακτήρισε σπουδαία παράδοση για τον Λευκό Οίκο και θύμισε ότι ξεκίνησε από έναν σπουδαίο πρόεδρο, τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, όπως είπε.

Πηγή: mignatiou.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου