ΔΙΕΘΝΗ

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο

ταυτοποιήθηκε-ο-δράστης-της-αιματηρή-521392

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο. Το όνομα του είναι Khalid Masood. Είναι 52 ετών, από την κεντρική Αγγλία, γεννημένος στο Κεντ και ζούσε στο West Midlands. Η αστυνομία δεν τον είχε κατατάξει ως ύποπτο για ενδεχόμενη επίθεση, όμως είχε καταδικαστεί για βίαιες επιθέσεις, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης. Η πρώτη φορά που καταδικάστηκε ήταν το 1983 και η τελευταία το 2003.

Όπως είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή, πρόκειται για έναν άνδρα που οι αρχές είχαν ερευνήσει πριν από μερικά χρόνια, αλλά ο οποίος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές το πρόσφατο διάστημα.

«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, o Μασούντ ήταν δάσκαλος Αγγλικών και πατέρας τριών παιδιών.

Διαβάστε ακόμα: To IK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου