ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονίζουν οι ιστορίες τριών νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

συγκλονίζουν-οι-ιστορίες-τριών-νεκρώ-521440

Μία Ισπανίδα εκπαιδευτικός, ένας Αμερικανός τουρίστας και ένας αστυνομικός, πατέρας ενός 5χρονου κοριτσιού, είναι τα θύματα του 52χρονου Καλίντ Μασούντ, που αιματοκύλισε χθες το Λονδίνο.

Οι ιστορίες των θυμάτων του Μασούντ, που οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος και στη συνέχεια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον αστυνομικό, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, συγκλονίζουν.

Η Αϊσα Φράντε, ήταν δασκάλα και μητέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η μητέρα πήγαινε να παραλάβει τα παιδιά της, 8 και 11 ετών, από το σχολείο και έτυχε να διασχίζει τη γέφυρα του Ουεστμίνστερ την ώρα που ο τρομοκράτης έπεσε με το SUV του πάνω σε δεκάδες ανθρώπους. Η 43χρονη εργαζόταν ως δασκάλα στο Λονδίνο και καταγόταν από την ισπανική πόλη Μπετάνζος.

Το δεύτερο θύμα, ήταν ο Αμερικανός Κερτ Κόκραν, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο για διακοπές με τη σύζυγό του, για τον εορτασμό της 25ης επετείου του γάμου τους.

Ο Κόκραν και η σύζυγός του Μελίσα, που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ήταν στην τελευταία ημέρα των ευρωπαϊκών διακοπών τους. Θα ταξίδευαν για τις ΗΠΑ την Πέμπτη, σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εκκλησία LDS.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κότσραν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους φίλους του».

«Η οικογένειά μας έχει πληγωθεί από τον θάνατο του αδερφού μας και γαμπρού μας Κερ Κόκραν, που έπεσε θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης της Τετάρτης στο Λονδίνο» τόνισε στη δήλωση ο Κλιντ Πέιν, γαμπρός του Κόκραν. «Ο Κερτ ήταν ένας καλός άνθρωπος και ένας στοργικός σύζυγος για την αδερφή και κόρη μας, Μελίσσα. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης που τους φρόντισαν και ζητάμε να προσευχηθείτε για την Μελίσσα και την οικογένειά μας» πρόσθεσε. «Ζητούμε την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής καθώς η οικογένειάς μας θρηνεί και η Μελίσσα αναρρώνει από τα τραύματά της».

Η γυναίκα του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ένα σπασμένο πόδι, σπασμένο πλευρό και ένα κόψιμο στο κεφάλι, αλλά αναμένεται να λάβει σύντομα εξιτήριο, σύμφωνα με ανάρτηση του αδερφού της Πέιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι καρδιές μας πονούν γι’ αυτήν και τα παιδιά τους με την απώλεια του αγαπημένου συντρόφου και πατέρα τους» προσθέτει.

Το τρίτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης, είναι ο αστυνομικός ο οποίος βρέθηκε στο δρόμο του δράστη, όταν επιχείρησε να εισχωρήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ο Μασούντ τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 48χρονο Μάρκ Ρόουλι, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά άλλων αστυνομικών. Ο Πάλμερ υπηρετούσε στην αστυνομία για 15 χρόνια και ήταν σύζυγος και πατέρας ενός πεντάχρονου κοριτσιού. Το BBC μετέδωσε ότι ο άτυχος αστυνομικός δεν ήταν οπλισμένος κατά την επίθεση.

Η οικογένεια του αστυνομικού, σοκαρισμένη από τον βίαιο και πρόωρο θάνατο του δικού τους ανθρώπου, εξέδωσε ένα συγκινητικό μήνυμα και ζητά από όλους να σεβαστεί το πένθος της.

«Θα θυμόμαστε πάντα τον Κιθ ως έναν υπέροχο πατέρα και σύζυγο. Έναν γεμάτο αγάπη γιο, αδελφό και θείο. Έναν αιώνιο υποστηρικτή της Charlton FC. Αφοσιωμένο στη δουλειά του και υπερήφανο που ήταν αστυνομικός… Γενναίο και θαρραλέο… Φίλο σε όλους όσους τον γνώριζαν. Θα μας λείψει πολύ. Τον αγαπάμε τόσο πολύ. Οι φίλοι του και η οικογένειά του είναι σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από την απώλειά του και ζητάμε να αφεθούμε στο πένθος μας…».

Το 2015 προτάθηκε για αστυνομικό βραβείο, αφού είχε προχωρήσει σε 150 συλλήψεις σε 12 μόλις μήνες.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου