ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της ένταξης της Τουρκίας

υπέρ-της-ένταξης-της-τουρκίας-493756

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εκφώνησε χθες ομιλία στην τουρκική πρωτεύουσα με την οποία θα προσφέρει την ισχυρή στήριξη του Λονδίνου στην υποψηφιότητα της Αγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Θα παραμείνω ο ισχυρότερος υπερασπιστής της υποψηφιότητάς σας για ένταξη στην ΕΕ και για μεγαλύτερη επιρροή στην κορυφή της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ενδιαφέρομαι πολύ", αναμένεται να πει ο Κάμερον στην ομιλία που θα εκφωνήσει στην Ενωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBB), μία ισχυρή επιχειρηματική ένωση.

"Μαζί, θέλω να ανοίξουμε το δρόμο από την Αγκυρα στις Βρυξέλλες", θα πει, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Αγκυρα.

Στην ομιλία του ο Κάμερον επέκρινε και τις ευρωπαϊκές χώρες εκείνες που έχουν υπάρξει αρνητικές στο θέμα της τουρκικής ένταξης.

Ο Κάμερον πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ. Χθες Δευτέρα είχε συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου