ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονική αμέλεια από την αστυνομία: Την σκότωσε ο πρώην της, παρά τις καταγγελίες της

δολοφονική-αμέλεια-από-την-αστυνομία-526967

Η αστυνομία της είχε βάλει πρόστιμο πως σπαταλούσε το χρόνο τους με τις συνεχείς καταγγελίες της και έξι μήνες μετά ο άντρας της έκοψε το λαιμό

Εγκληματική αμέλεια επέδειξε η αστυνομία στο ανατολικό Έσεξ της Αγγλίας για την περίπτωση μιας έφηβης κοπέλας που κατήγγειλε πως το πρώην αγόρι της την καταδίωκε.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν πήραν σοβαρά τις καταγγελίες, αλλά επέβαλαν και πρόστιμο στο κορίτσι, με την αιτιολογία πως σπαταλούσε το χρόνο τους! Έξι μήνες μετά το γεγονός η κοπέλα σφαγιάστηκε από τον άντρα που είχε -χωρίς αποτέλεσμα – καταγγείλει.

Το πτώμα της είχε βρεθεί στο δωμάτιό της στο Πορτσλέιντ του Έσεξ, ενώ υπήρχαν αποδείξεις ότι ο δράστης είχε προασπαθήσει να βάλει φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Τώρα ο 27χρονος Μάικλ Λέιν αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο – κάτι που πάντως αρνείται.

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε και μια καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του θύματος και του θύτη, όπου ο τελευταίος ακούγεται να λέει σχετικά με την συμπεριφορά του: «Απλώς δεν είμαι καλά στα μυαλά μου»!

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όταν αντίκρισε το πτώμα της κοπέλας, πανικοβλήθηκε: «Την είδα σφαγμένη στο κρεβάτι, είδα αίμα στο κρεβάτι και στο πάτωμα», είπε. Δεν τηλεφώνησε ποτέ στην αστυνομία, που τελικά έφτασε στα ίχνη του ούτως ή άλλως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου