ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολέας έκανε βόλτα 16 λεπτών στον Λ. Οίκο πριν τον πάρουν χαμπάρι

εισβολέας-έκανε-βόλτα-16-λεπτών-στον-λ-ο-527908

Σε δύσκολη θέση φέρνουν τη μυστική υπηρεσία τα αναλυτικά στοιχεία για το τελευταίο περιστατικό με εισβολέα στον Λευκό Οίκο.

Οπως προκύπτει από το νέο χρονοδιάγραμμα του περιστατικού, στις 10 Μαρτίου, ο άνδρας που πήδηξε τον φράχτη ήταν για πάνω από 16 λεπτά σε «προεδρικό» έδαφος προτού τον ανακαλύψουν οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η USA Today, για να φτάσει στο σημείο εκείνο, ο εισβολέας πέρασε τρεις διαφορετικούς φράχτες, ύψους 1,5 μ., 2,40 μ. και 1 μέτρου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μυστικής υπηρεσίας, πέρασε τον πρώτο στις 11:21 στις 10 Μαρτίου και τον συνέλαβαν στις 11:38.

Εκείνη τη στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν εντός του Λευκού Οίκου, αλλά δεν απειλήθηκε, όπως διευκρίνισε η μυστική υπηρεσία. «Οι άνδρες και γυναίκες της μυστικής υπηρεσίας είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι και θυμωμένοι για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα της 10ης Μαρτίου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ενώ γίνεται εκτεταμένη έρευνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εισβολέας στον Λευκό Οίκο περνά για ώρα απαρατήρητος. Το 2014 ένας άνδρας είχε καταφέρει να μπει στο κτίριο και να περάσει από αρκετά δωμάτια, πριν τον σταματήσουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου