ΔΙΕΘΝΗ

Τζιχαντιστής γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

τζιχαντιστής-γνωστός-στις-αρχές-ο-δρά-528059

Tζιχαντιστής, γνωστός στις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί σύμφωνα με γαλλικές αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Mεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη στο Παρίσι μετά τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Ορλί όπου ένας άντρας αποπειράθηκε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη για να πέσει τελικά νεκρός από πυρά. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο αεροδρόμιο καθώς ψάχνουν εάν υπάρχουν και άλλοι δράστες, εάν πρόκειται για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης.

Και δεύτερο περιστατικό στα βόρεια του Παρισιού. Οπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυρά αγώστου κατά τη διάρκεια ελέγχου. Τα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Πυροτεχνουργοί εξετάζουν εάν υπάρχουν εκρηκτικά στο χώρο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Μετά τον συναγερμό 3.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το ένα τέρμιναλ του αεροδρομίου ενώ διακόπηκε η εναέρια κυκλοφορία. το αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία. Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας. Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου