Συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού στο Βόλο

συλλαλητήριο-κατά-του-ρατσισμού-στο-β-529135

Ενάντια στο ρατσιμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή, καθώς και στην κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής της Ε.Ε, αντιρατσιστικές – αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, διοργανώνουν αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας.

«Ενα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται “ασφαλής τρίτη χώρα”, το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία» αναφέρουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουν κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή, με στόχο να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες, και να σταματήσουν οι απελάσεις, να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό, να υπάρχουν ίσα δικαιώματα για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου