ΔΙΕΘΝΗ

Το πόρισμα αποκαλύπτει πώς πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ

το-πόρισμα-αποκαλύπτει-πώς-πέθανε-ο-τζ-541160

Πώς επήλθε ο θάνατος του 53χρονου ποπ σταρ – Ποια είναι τα ευρήματα – Τι απαντούν στο ερώτημα αν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα

Όλοι αυτό περιμέναμε! Το… αργοπορημένο πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο του θρύλου της ποπ, Τζόρτζ Μάικλ. Σήμερα ο ξένος Τύπος χύνει «τόνους από μελάνι», καθώς ολοκληρώθηκε η διερεύνηση των αιτιών θανάτου του και η υπόθεση έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Δύο μήνες μετά το θάνατό του, και έπειτα από αναπάντητα ερωτήματα για το λόγο που το πόρισμα καθυστερoύσε, τα δεδομένα θολώνουν κι άλλο το τοπίο και ρίχνουν πέπλο μυστηρίου στην όλη ιστορία. «Ο τραγικός χαμός του σούπερ σταρ της ποπ, Τζορτζ Μάικλ, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση οφείλεται σε φυσικά αίτια». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο δημοφιλής τραγουδιστής έπασχε από μυοκαρδίτιδα που είχε εξελιχθεί σε διατατική μυοκαρδιοπάθεια ενώ παράλληλα είχε λιπώδη διήθηση ήπατος.

Ο ιατροδικαστής Darren Salter από το Oxfordshire τόνισε στην επίσημη δήλωση του: «Η έρευνα για τον θάνατο του George Michael έχει ολοκληρωθεί όπως και η τελική μεταθανάτια έκθεση. Δεδομένου ότι υπάρχει επιβεβαιωμένη φυσική αιτία θανάτου, καθώς ευρέθηκε διατατική μυοκαρδιοπάθεια με μυοκαρδίτιδα και λιπώδες ήπαρ, η έρευνα θα διακοπεί και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα. Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία περαιτέρω ενημέρωση και η οικογένεια ζητά από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτική τους ζωή».

Στην ανακοίνωση, ακόμη, αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα σχετική ενημέρωση, με την οικογένεια να ζητεί από τα media να σεβαστούν την επιθυμία αυτή.

Με αυτά τα δεδομένα, η έρευνα για τα αίτια θανάτου του Τζορτζ Μάικλ μπαίνει στο αρχείο και η υπόθεση θεωρείται ότι έχει κλείσει… Έχει, όντως;

Οι βρετανικές αρχές αρχικά ανέφεραν ότι ο θάνατός του ήταν «ανεξήγητος» (αλλά όχι ύποπτος) ενώ η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του δεν αποκάλυψε την αιτία του θανάτου του.

Ο Τζορτζ Μάικλ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την ημέρα των Χριστουγέννων του 2016, βυθίζοντας στην θλίψη τους αναρίθμητους θαυμαστές του.

Πάνω από δύο μήνες έπειτα από το θάνατό του, το σώμα του τραγουδιστή θα επιστρέψει στην οικογένειά του, έτσι ώστε να δρομολογηθεί και η τελετή της κηδείας.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου