ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας τετραμελούς οικογένειας στη Γαλλία

σοκάρουν-οι-λεπτομέρειες-της-δολοφον-541796

Ένας λοστός ήταν το φονικό όπλο στο γαλλικό οικογενειακό δράμα που άφησε πίσω του 4 νεκρούς σε μια διαμάχη για κληρονομιά, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της δυτικής πόλης της Νάντης τη Δευτέρα.

Ο γαμπρός του πατέρα, Χούμπερτ Καουισίν, που ομολόγησε τις αποτρόπαιες δολοφονίες, έκοψε τα πτώματα, έκαψε κάποια μέρη τους και έθαψε τα υπόλοιπα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σένες σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Πασκάλ Τροντέ και η σύζυγός του Μπριζίτ, και οι δύο ηλικίας 49 ετών, είχαν εξαφανιστεί μαζί με τον 21χρονο γιο τους Σεμπάστιαν και την 18χρονη κόρη τους Σαρλότ στις 16 Φεβρουαρίου, πυροδοτώντας ένα μυστήριο που συγκλόνισε όλο το έθνος.

Ο Καουισίν δήλωσε στους αστυνομικούς πως είχε σκεφτεί ότι ο Πασκάλ είχε κρατήσει τα χρυσά νομίσματα από την κληρονομιά του πεθερού του για τον εαυτό του ενώ θα «έπρεπε να τα είχε μοιραστεί με την υπόλοιπη οικογένεια» δήλωσε ο Σέννες, προσθέτοντας πως έτρεφε «μεγάλη μνησικακία» κατά τη διάρκεια της πολυετούς διαμάχης τους.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία, ενώ η συνεργάτης του και σύζυγός του Λίντι – αδερφή του Πασκάλ- αντιμετωπίζει κατηγορίες για αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων και την υποκίνηση εγκληματικότητας, βοηθώντας τον να κρύψει τα πτώματα, δήλωσε ο Σέννες.

Ο Καουισίν είπε στους ανακριτές πως μπήκε κρυφά στο σπίτι της οικογένειας στο προάστιο της πόλης Νάντης το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου, κρύφτηκε στο γκαράζ μέχρι να πάνε για ύπνο με αρχική πρόθεση να «συγκεντρώσει πληροφορίες» δήλωσε ο Σέννες.

Ο Πασκάλ και η Μπριζίτ κατέβηκαν όταν άκουσαν θόρυβο στο ισόγειο, με τον Πασκάλ να κρατά ένα λοστό, πρόσθεσε.

«Ένα σκηνικό μεγάλης βίας » ακολούθησε, με τον Καουισίν να αποσπά τον λοστό από τον Πασκάλ και να τον χρησιμοποιεί για να σκοτώσει τόσο τον ίδιο όσο και την Μπριζίτ.

Στη συνέχεια σκότωσε τον Σεμπάστιαν και την Σαρλότ, και οι δύο φοιτητές που είχαν επιστρέψει κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, πρόσθεσε ο Σενές.

Ο Καουισίν έμεινε μέχρι το πρωί προτού επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή της Βρετάνης, περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά, όπου είχε στην σύζυγό του Λίντι πως σκότωσε τον αδερφό της και τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας.

Επέστρεψε στις 17 Φεβρουαρίου για να καθαρίσει το σπίτι και να απομακρύνει τα πτώματα, τα οποία φόρτωσε στο αυτοκίνητο του Σεμπάστιαν. Ο Καουισίν και η Λίντι πέρασαν τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες προσπαθώντας να διαμελίσουν τα πτώματα. «Φαίνεται πως διαμέλισαν τα πτώματα, κάποια τα έθαψαν και κάποια άλλα μέρη τα έκαψαν» δήλωσε ο Σέννες. Στη συνέχεια καθάρισαν το αυτοκίνητο του Σεμπάστιαν, «σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από το αίμα» και το άφησαν σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε μία εκκλησία στο λιμάνι του Saint Nazaire, περίπου μία ώρα μακριά, «ως ένα είδος αντιπερισπασμού».

«Απομένει πολύ δουλειά ακόμη» δήλωσε ο Σέννες, σημειώνοντας πως οι ερευνητές δεν ξέρουν ακόμη πού έχουν θαφτεί τα πτώματα.

Οι υποψίες στην αρχή είχαν επικεντρωθεί στον γιο της οικογένειας, Σεμπάστιαν, που αντιμετώπιζε στο παρελθόν ψυχολογικά προβλήματα και είχε εκτελέσει κοινωνικό έργο το 2013, όταν ακόμη ήταν ανήλικος, επειδή είχε απειλήσει για θανάτους στο μπλογκ του.

Ωστόσο, σύντομα οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στον Καουισίν, καθώς βρέθηκαν ίχνη του DNA του στο σπίτι των Τροντέ και στη συνέχεια στο αυτοκίνητο του Σεμπάστιαν.

Ο Καουισίν και η Λίντι Τροντέ είχαν ανακριθεί για σχεδόν 21 ώρες, όταν ο Καουισίν αποκάλυψε στους ερευνητές πως δεν μιλούσε με την οικογένεια εδώ και χρόνια λόγω διαφορών σε θέματα κληρονομιάς.

Πηγή: The Local

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου