ΔΙΕΘΝΗ

Υπάλληλοι του Χάρβαρντ έκλεβαν λογαριασμούς ατόμων με ειδικές ανάγκες για να αγοράσουν sex toys!

υπάλληλοι-του-χάρβαρντ-έκλεβαν-λογαρ-546275

Δύο πρώην οικονομικές διαχειρίστριες της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ θα κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την κλοπή 110.000 δολαρίων από λογαριασμό που προοριζόταν για την στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες που φοιτούσαν στην Σχολή. Σύμφωνα με το δίκτυο CBSNews η 33χρονη Meg DeMarco και η 32χρονη συνάδελφός της Darris Saylors, μετέφεραν χρήματα από τον παραπάνω λογαριασμό σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τον Νοέμβριο του 2013 ο νέος οικονομικός διευθυντής της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου ανακάλυψε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι με τα χρήματα που είχαν καταχραστεί οι δύο γυναίκες αγόραζαν laptops, iPads, DVDs, κοσμήματα και sex toys. Ηλεκτρονικές συσκευές που αγοράστηκαν με τα κλεμμένα χρήματα εντοπίστηκαν στις κατοικίες των δύο γυναικών στη Μασαχουσέτη αλλά και στις κατοικίες φίλων και συγγενών τους σε Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον και Τενεσί.

Η Kristina Vu, μια τυφλή δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ δήλωσε σοκαρισμένη για το γεγονός: «Το να ξέρω ότι εκεί έξω είναι κάποιος που αφαιρεί ζωτικής σημασίας πόρους για τους ευάλωτους φοιτητές που τους έχουν ανάγκη είναι ειλικρινά πολύ τρομακτικό για μένα».

Η Saylors κατηγορείται ότι με τα χρήματα που είχε καταχραστεί έκανε πολλές διαδικτυακές αγορές από το Amazon, όπως κοσμήματα και sex toys, τα οποία στα λογιστικά βιβλία της Σχολής τα περιέγραφε ως «βιβλία για καταλύματα αναπήρων».

Πάντως, ενώ η Saylors έχει μετακομίσει εκτός Μασαχουσέτης, η DeMarco, που τώρα εργάζεται στο κολέγιο της πολιτείας «Babson College», μίλησε στο CBSNews για το θέμα και δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη δουλειά και έκανα λάθη. Δεν είχα πρόθεση να βλάψω το πανεπιστήμιο. Λυπάμαι πολύ και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διορθώσω την κατάσταση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου