ΔΙΕΘΝΗ

Χάνει θέσεις σε Συρία και Ιράκ το ISIS

χάνει-θέσεις-σε-συρία-και-ιράκ-το-isis-547356

Την ώρα που ο ΟΗΕ κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου και τις δύο πλευρές της μάχης για το Χαλέπι τον περασμένο χρόνο, εντείνονται οι επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, που χάνει σημαντικές θέσεις του σε Συρία και Ιράκ.

Ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να ανακαταλάβει την ιστορική πόλη της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το Reuters μετέδωσε χθες πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τις δυτικές συνοικίες και το σύμπλεγμα των ανακτόρων της αρχαίας πόλης στο νοτιοδυτικό τμήμα που είχαν καταληφθεί από τις δυνάμεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Συριακές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ανέφεραν πως ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας και άλλων συμμάχων ήταν έτοιμος να ανακαταλάβει ολόκληρη την πόλη.

Σημειώνεται ότι η Παλμύρα είχε πέσει για πρώτη φορά το 2015 στα χέρια των τζιχαντιστών που κατέστρεψαν μνημεία με ιστορία 2.000 ετών. Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, να κάλεσε τους μαχητές του να καταφύγουν σε ασφαλείς ορεινές περιοχές του Ιράκ και της Συρίας μετά την επίθεση του ιρακινού στρατού και της διεθνούς συμμαχίας για την απελευθέρωση της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.

Κλιμακώνεται παράλληλα και η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή, με τον τουρκικό στρατό και Σύρους αντάρτες να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον χωριών στη βόρια Συρία, κοντά στην πόλη Μανμπίτζ, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου