ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας

νέες-κυρώσεις-κατά-της-βορείου-κορέας-495870

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας, στόχος των οποίων θα είναι τα περιουσιακά στοιχεία της ηγεσίας της χώρας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται τη Νότιο Κορέα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η Πιονγιάνγκ επιχειρήσει να επιτεθεί στη Σεούλ.

Η Χ. Κλίντον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα εφαρμόσει νέες κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας που αφορούν την πώληση ή την προμήθεια όπλων και σχετικού υλικού, την απόκτηση ειδών πολυτελείας, καθώς και παράνομες δραστηριότητες.

Η Αμερικανίδα υπουργός, η οποία προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Νοτίου Κορέας, τόνισε ότι εκτός από αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση θα ασκήσει πιέσεις για να εμποδίσει το έργο όσων ασχολούνται με την διασπορά των πυρηνικών όπλων.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν το ζήτημα της επανέναρξης των εξαμερών συνομιλιών εάν η Πιονγιάνγκ δώσει «θετικές ενδείξεις», τόνισε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου