ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη στην πρόταση Καρζάι

στήριξη-στην-πρόταση-καρζάι-851206

Το στόχο του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, για την ανάληψη του ελέγχου της ασφάλειας της χώρας από τις αφγανικές δυνάμεις έως το τέλος του 2014, στηρίζει η διεθνής κοινότητα σύμφωνα με τελική ανακοίνωση της διεθνούς διάσκεψης της Καμπούλ.

Κατά τη διάσκεψη, ο Καρζάι δήλωσε αποφασισμένος η κυβέρνησή του να μπορεί να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας με χρονικό ορίζοντα το 2014 ενώπιον περισσότερων από 70 εκπροσώπων δωρητριών χωρών και διεθνών οργανώσεων.

Η διεθνής κοινότητα αποφάσισε επίσης χθες να προσφέρει την υποστήριξή της στο «πρόγραμμα συμφιλίωσης» με μετανοημένους Ταλιμπάν, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση.

Στη διάσκεψη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διάσκεψη αυτή, σε αντίθεση με ανάλογες προηγούμενες, πραγματοποιείται στην Καμπούλ, στην πρωτεύουσα της χώρας, και αυτό -όπως είπε- έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έτσι εκπέμπεται ένα σαφές μήνυμα, ότι «το Αφγανιστάν ανήκει στον αφγανικό λαό».

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της παρά τη δύσκολη διεθνή δημοσιονομική συγκυρία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου