ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

συγκρούσεις-στο-παρίσι-μεταξύ-διαδηλ-559372

Από μπουκάλια και κουτιά μέχρι ξύλα και κομμάτια… τσιμέντου από τα πεζοδρόμια πέταξαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων διαδηλωτές στο Παρίσι.

Αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου κατά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης που οργανώθηκε από αντιρατσιστικές, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις με αφορμή τον πολλαπλασιασμό των περιπτώσεων αστυνομικής βίας κατά πολιτών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Περίπου 5.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, δύο και πλέον εβδομάδες μετά την επίθεση εναντίον του Τεό, ενός νεαρού Αφροαμερικανού που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά την προσαγωγή του από τις αστυνομικές αρχές.

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!» και «Η αστυνομία παντού, η δικαιοσύνη πουθενά» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου