ΔΙΕΘΝΗ

Η λιτότητα «πέρασε» στην Ιταλία

η-λιτότητα-πέρασε-στην-ιταλία-497990

Ψήφο εμπιστοσύνης για τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας έλαβε στην ιταλική Γερουσία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο ο Καβαλιέρε διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της πρωθυπουργίας του αντιμέτωπος με εσωτερική «ανταρσία». Δημοτικότητα στο ναδίρ, παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών στη δίνη σκανδάλων και ανοιχτή πλέον σύγκρουση με τον Τζανφράνκο Φίνι που απειλεί την επιβίωση του κυβερνώντος συνασπισμού.

Η λιτότητα πέρασε, όμως η ρήξη Μπερλουσκόνι-Φίνι απειλεί την κυβέρνηση.

«Ποντάροντας» στην άνετη πλειοψηφία της συμπολίτευσης, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε αναγάγει σε ψήφο εμπιστοσύνης την έγκριση περικοπών ύψους 25 δισ. ευρώ για τη διετία 2011-2012 από τη Γερουσία. Προκειμένου να διασφαλίσει την κομματική πειθαρχία, ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι εάν δεν εγκριθούν τα μέτρα η κυβέρνηση θα παραιτηθεί.

Ο προϋπολογισμός «πέρασε» στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με 170 ψήφους υπέρ και 136 κατά. Ωστόσο, η έγκριση των μέτρων λιτότητας που έχουν βγάλει στους δρόμους τους Ιταλούς δε σηματοδοτεί το τέλος των προβλημάτων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου