ΔΙΕΘΝΗ

Η Ryanair παγώνει τις προσλήψεις προσωπικού λόγω Brexit

η-ryanair-παγώνει-τις-προσλήψεις-προσωπικού-590679

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair αποφάσισε να παγώσει προσλήψεις προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με το Brexit, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της, ο Μάικλ Ο’Λίρι.

“Η Ryanair αναστέλλει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο” δήλωσε στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δουβλίνο. Ένας εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη δήλωση αυτή.

Η εταιρεία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο να καταργήσει θέσεις εργασίας στη Βρετανία “αν και αυτό δεν είναι πολύ πιθανό”, πρόσθεσε. Το 2016 η Ryanair προσέλαβε 450 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μάικλ Ο’Λίρι, που είχε ταχθεί κατηγορηματικά κατά του Brexit, είχε προειδοποίησε παλαιότερα ότι η εταιρεία του θα ανέκοπτε την ανάπτυξή της στη Βρετανία και θα στρεφόταν σε άλλες αγορές, όπως στην Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Σήμερα είπε ότι αναμένει ένα “πολύ σκληρό” Brexit, μια μια “βίαιη” αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ryanair δεν αποκλείει επίσης να σταματήσει τις πτήσεις εσωτερικού που εκτελεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο (το 2% του συνόλου των πτήσεών της) αντί να υποχρεωθεί να τηρήσει τους νέους κανονισμούς που θα προκύψουν μετά το Brexit, όπως άφησε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ο οικονομικός διευθυντής της, ο Νιλ Σοράχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου