ΔΙΕΘΝΗ

Στη Ρώμη η οργή της Λ’ Ακουίλα

στη-ρώμη-η-οργή-της-λ-ακουίλα-501652

Πάνω από 5.000 κάτοικοι της Λ’ Ακουίλα, έφτασαν με λεωφορεία στη Ρώμη, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας περισσότερη στήριξη προς τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Οι διαδηλωτές αρνούνται να αρχίσουν να καταβάλλουν ξανά, από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όλους τους προβλεπόμενους φόρους και ζητούν να υπογραφεί νέα παράταση από την κυβέρνηση.

Οι σεισμόπληκτοι πολίτες της πρωτεύουσας του Αμπρούτσο, απαιτούν, παράλληλα, να αρχίσει η ανοικοδόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, το οποίο είναι ακόμη κλειστό, περιφραγμένο σε όλη του την έκταση.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, στην πλατεία Ντελ Πόπολο και την οδό Ντελ Κόρσο.

Τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και μια νεαρή κοπέλα. Όταν στην πορεία προστέθηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πιερλουίτζι Μπερσάνι (Δημοκρατικό Κόμμα) και Αντόνιο Ντι Πιέτρο (Ιταλία των Αξιών) οι αστυνομικοί, επέτρεψαν τελικά στους σεισμόπληκτους να πλησιάσουν στην πλατεία Κολόνα, όπου βρίσκεται το κυβερνητικό μέγαρο.

Από τη μεριά του, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπερσάνι, πρότεινε την επιβολή ειδικού φόρου για τη στήριξη της Λ’ Ακουίλα, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό τα έργα αποκατάστασης και ανοικοδόμησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου