ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης

ο-δήμος-βόλου-στη-διεθνή-έκθεση-τουρισ-596011

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία (Vakantiebeurs 2017), από 10 έως 15 Ιανουαρίου 2017. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το λογότυπο VOLOS PELION IT’S TRUE, συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), αποκομίζοντας εξαιρετικά θετικά μηνύματα από την ολλανδική αγορά για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις B2B συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού της Ολλανδίας, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση άνω του 50%, σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου. Θετικό δεδομένο συνιστά η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον δρομολογίων στους ήδη 22 απευθείας ελληνικούς προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων ισοσκελίζει και ξεπερνά τις μειωμένες κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι. Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, έως αυτή την ώρα, έρχεται σε συνέχεια της σημαντικής αύξησης του ενδιαφέροντος που σημείωσε η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016, από τον θετικό απόηχο των συντονισμένων ενεργειών ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, σε όλες τις μορφές τουρισμού που προωθεί ο ΕΟΤ.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, εκτός από το Volos Pelion, μετείχαν 10 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων εκπροσωπήσεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δήμο Καβάλας και τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής. Από πλευράς τουριστικών επιχειρήσεων μετείχαν οι: Aegean Airlines, Minoan Lines, Creta Maris, Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ, και ΑΝΕΚ Lines.
Για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ελληνικού περιπτέρου, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συμμετείχε παράλληλα στο «culinary route» της έκθεσης, προσφέροντας ελληνικά εδέσματα και ποτά, ενώ βραβείο στην Ελλάδα ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα .

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου με την παρουσία του Δήμου να πλαισιώνεται από επιχειρηματίες και τουριστικούς φορείς της περιοχής της Μαγνησίας. Τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου υποστήριξε η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης, κα Αικατερίνη Ρηγούλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου