ΔΙΕΘΝΗ

«Κομάντο πολυτελείας» ο μακελάρης του Ρέινα

κομάντο-πολυτελείας-ο-μακελάρης-το-598659

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο «μακελάρης του Ρέινα», ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο δράστης κρυβόταν σε ένα δυτικό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, περίπου 30 χλμ. από το κλαμπ όπου έκανε την επίθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο περίστροφα, κάρτες SIM, κατευθυνόμενα αεροπλανάκια και 197.000 δολ.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, για τον 34χρονο Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν και εκπαιδεύτηκε τουλάχιστον επί δύο χρόνια στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Φέρεται δε να αποτελεί επίλεκτο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ενώ διαθέτει υψηλό επίπεδο μόρφωσης και μιλά τέσσερις γλώσσες -αραβικά, κινέζικα, τουρκικά και, φυσικά, ουζμπέκικα. «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί ως το τέλος», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Προφανώς δε, η Άγκυρα εντάσσει στο ίδιο πλαίσιο και τον ηγέτη του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος δικάζεται στο Ντιγιάρμπακιρ για σχέσεις με το ΡΚΚ. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 142 ετών -ενώ για τη συμπρόεδρο του HDP, Φιντέν Γιουκσεντάγ, ζήτησε ποινή 83 ετών.

(imerisia.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου