ΔΙΕΘΝΗ

Φροντιστήριο για βόμβες μέσω Internet

φροντιστήριο-για-βόμβες-μέσω-internet-503362

Το πρώτο αγγλόφωνο ηλεκτρονικό περιοδικό της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα. σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη φθίνουσα επιρροή της παγκοσμίως. Το διαδικτυακό περιοδικό φέρει το όνομα «Ιnspire» και αυτό που επιχειρεί είναι η διεύρυνση της φθίνουσας επιρροής της οργάνωσης παγκοσμίως.
Ένα άρθρο μάλιστα του περιοδικού φέρει τον τίτλο: «Φτιάξτε μια βόμβα στην κουζίνα της μαμάς σας», που δεν είναι τίποτε άλλο από «έναν λεπτομερή αλλά σύντομο και απλό οδηγό για το πώς να κατασκευαστεί μια βόμβα χρησιμοποιώντας υλικά που μπορούν να βρεθούν σε μια κουζίνα».
«Εγκέφαλος» του περιοδικού φέρεται να είναι Ανουάρ αλ Αουλάκι, ο γνωστός σουνίτης κληρικός και στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «ο Μπιν Λάντεν του Διαδικτύου» και καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε αεροσκάφος αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας τα Χριστούγεννα του 2009.
«Αυτό το περιοδικό επιχειρεί να εμπνεύσει τους επίδοξους τζιχαντιστές στις ΗΠΑ ή στη Βρετανία που δεν γνωρίζουν αραβικά. Στόχος είναι να βρεθεί ο επόμενος δολοφόνος του Φορτ Χουντ ή ο βομβιστής της Τάιμς Σκουέαρ» είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής Μπρους Ρίντελ, πρώην αξιωματούχος της CΙΑ.
Η Αλ Κάιντα έχει ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο, με πλήθος ιστοσελίδων που χρησιμοποιεί για τη στρατολόγηση νέων μελών. Από τις πλέον γνωστές ήταν οι Αlneda. com και Jehad.net. Το 2006 έστησε έναν 24ωρο τηλεοπτικό σταθμό, τον Αl Ζawraa ΤV, που εξέπεμπε από ένα μυστικό στούντιο στη Συρία σε όλον τον αραβικό κόσμο, μέσω δορυφόρου που ανήκε στην αιγυπτιακή κυβέρνηση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου