ΔΙΕΘΝΗ

Δυο τζιχαντιστές ποζάρουν με καλάσνικοφ στην Πουέρτα δελ Σολ στην Ισπανία

δυο-τζιχαντιστές-ποζάρουν-με-καλάσνι-612753

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία βίντεο που ήρθε στα χέρια της αστυνομίας στο οποίο απεικονίζονται δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές να ποζάρουν, ένοπλοι, μπροστά από κεντρική πλατεία της Μαδρίτης.

Πρόκειται για την Πουέρτα δελ Σολ, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες Ισπανοί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Οι δύο Ισπανοί ύποπτοι, ο Εντρίσα Θεεσάι Σανούβο και ο Σάμιρ Σενούνι Μόου, συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Παρασκευή οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας. Σύμφωνα με την απόφαση για την προφυλάκισή τους, είχαν στην κατοχή τους ένα τουφέκι AK-47 και τράβηξαν διάφορα βίντεο στα οποία επιδεικνύουν το όπλο αυτό, καθώς και ένα στρατιωτικό μαχαίρι και το λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους. Ακούγονται επίσης να λένε τζιχαντιστικά συνθήματα.
Και οι δύο τους διώκονται για «απολογία της τρομοκρατίας και κατοχή πυρομαχικών και όπλων».

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, μια φωτογραφία της Πουέρτα δελ Σολ διακρίνεται σε ορισμένα από τα βίντεο.

Από το 2015 στην Ισπανία έχουν συλληφθεί 177 ύποπτοι στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για προπαγάνδα ή για στρατολόγηση μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης μια τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα δεν είναι «ούτε αυξημένος, ούτε μειωμένος» σε σύγκριση με το 2015.
Πάντως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έχουν ληθεί έκτακτα μέτρα ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, οι Μαδριλένοι που θα θελήσουν να πάνε στην Πουέρτα δελ Σολ, θα περάσουν από εξονυχιστικούς ελέγχους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου