ΔΙΕΘΝΗ

Μυστικές συνομιλίες Τουρκίας – Ισραήλ

μυστικές-συνομιλίες-τουρκίας-ισραή-503841

Την πρώτη τους συνάντηση σε επίπεδο υπουργών είχαν Ισραήλ και Τουρκία, μετά την επίθεση των Ισραηλινών κατά του «Στόλου της Ελευθερίας» τον Μάιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ Τούρκοι ακτιβιστές.
Η συνάντηση ήταν μυστική και έγινε μεταξύ του υπουργού Εμπορίου του Ισραήλ Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το ρήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Επίσημη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο ισραηλινός υπουργός Εμπορίου είχαν μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η συνάντηση «πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίσημη τουρκική πηγή, που δεν κατονομάζεται.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πραγματοποιήθηκε η μυστική συνάντηση, αλλά η είδηση δεν είχε επιβεβαιωθεί παρά μερικώς από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι είχε δώσει άδεια για μια τέτοια συνάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου